JAKTSKOLANS GRUNDARE OCH ÄGARE- PATRIC "PUTTE" DALFJÄRD

Jag som driver Jaktskolan heter Patric "Putte" Dalfjärd och jag bor ca 2,5 mil norr om Västerås med min familj. Jakten har jag med mig sedan barnsben, men jag började jaga på allvar i tidiga tonåren.
Jaktligt är jag en allätare och uppskattar lika mycket den ensamma smygjakten på sensommarens råbockar, duvjakt med bulvaner som älg- & björnjakten i Jämtland om hösten. Jag jagar mycket med våra 5 hundar och många timmar går åt till grytjakt med mina terriers, jaga rådjur med vår tax och såklart fågeljakter med våra spaniel-och retrievers. Jag jagar en hel del utomlands, främst i Sydafrika och Spanien, men även Skottland ligger varmt om hjärtat. 

 Jag har bedrivit jägarexamenskurser i nästan två decennier i olika former bl. a. på dåvarande Öster-Malma Jaktvårdsskola, Widforss, Jaktia Åkersberga samt för diverse studieförbund. Det är alltid lika givande att träffa nya jägarexamenselever, vilka har varit i varierande åldrar från 14 år och uppåt, och få uppleva deras resa mot att bli jägare.


Josephine Veen Huis Instruktör Jaktskolan

Josephine heter jag och jag är ny instruktör hos Jaktskolan. Jag bor norr om Stockholm ute på landet tillsammans med min familj.  
  Jag är mer eller mindre uppvuxen i pappas jaktryggsäck och har tillbringat otaliga timmar i skogen tillsammans med mina föräldrar. Min uppväxt präglades av gammal hederlig allmogejakt med drivande hund och i huset fanns både taxar och Bassets.. 
  Jag tog min jägarexamen under gymnasiet då jag gick på Öknaskolans Jakt och Viltvårdslinje, där fick jag även en enorm utbildning på många plan inom jakten. Däribland jaktledarutbildning som jag senare hade stor nytta av som jaktledare under flera år på Jägareförbundets Jakt & Kursgård Gålö. 

Det jag brinner allra mest för inom jakten är den praktiska jakten med hund - hund är min grej och min stora passion i livet! Jakt med stående fågelhund är något som har präglat hela mitt vuxna liv och på senare år har det också blivit väldigt mycket jakt med retriever. Men nu är det dags att hämta upp lite barndomsminnen igen då flocken utökades med en strävhårig tax förra sommaren. 

Jag ser fram emot att få vägleda nya jägare in i en värld full av nya äventyr, med förhoppningen att kunna visa den enorma bredd som finns inom jakten. 

AFFÄRSIDÉ

Bedriva högkvalitativ jägarexamensutbildning anpassad för individen.

INFORMATION

För mer information e-posta till info@jaktskolan.se eller ring +46 (0)73-829 87 31.

HÖRT FRÅN KUND

Den bästa kurs jag någonsin har gått! /Oscar